23948sdkhjf

Videointervju: Förändringen drivs främst av människorna – inte tekniken

Hör retailexperten Ken Hughes berätta om hur nya shoppingbeteenden påverkar handeln.

Under Retail Experience Live-mässan i Kista i maj intervjuade Annmarie Palm branschprofiler om aktuella ämnen. En av dem som slog sig ned i fåtöljen i nyhetsstudion var Ken Hughes, keynote speker på mässan och internationellt känd expert på shoppingbeteenden.

– Vi har sex olika typer av konsumenter, alla med olika värderingar. Hur levererar vi vad som behöver levereras till varje grupp av konsumenter. Det är svårt, konstaterade Hughes.

Ken Hughes menar att många fastnar i teknik och trender och glömmer att det är verkliga människor i slutet av kundresan.

– En del tror att tekniken driver utveckligen och så var det väl i början, viss teknologi som smarta mobiler och AI har påverkar beteenden, men det är konsumenterna själva som står för de största förändringarna. Det är konsumenternas krav och höga förväntningar som orsakat söndringen i handeln.

Den som missade Ken Hughes på mässan och vill veta mer om vad han har att säga om bland annat generation Z-shopparna kan ta del av hela intervjun här:

Nyhetsstudion under Retail Experience Live var ett samarbete mellan Easyfairs och tidningarna Dagens Handel, Habit, Fri Köpenskap och Transport & Logistik Idag.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078