23948sdkhjf

Ny vd för Teknikmagasinet

Har ett förflutet hos Clas Ohlson.

Teknikmagasinet, som just nu befinner sig i en rekonstruktion, tar nya tag med en ny vd vid rodret. Ulrika Göransson har under det senaste året arbetat som konsult för Teknikmagasinet och drivit strategiska affärsutvecklingsprojekt. Den 5 augusti tillträder hon som vd för den pressade prylkedjan.

– Jag har en väldigt bra bild av de utmaningar och möjligheter som Teknikmagasinet står inför och kan agera snabbt när jag tar över som vd. Vi fortsätter vår satsning på mobilreparationer där jag ser en enorm potential framåt, vi har flera spännande initiativ på sortimentsområdet som rullas ut inom kort och flera andra affärsprojekt på gång, säger Ulrika Göransson.

Ulrika Göransson har tidigare bland annat suttit i koncernledningen för Clas Ohlson som strategi- och affärsutvecklingsdirektör. Hon har även en bakgrund inom strategikonsulting och FMCG. 

– Vi är mycket glada över att få Ulrika i den här rollen. Hennes långa strategiska erfarenhet inom detaljhandel tillsammans med den djupa kunskap om Teknikmagasinet som hon hunnit upparbeta under senaste året kommer vara till stor fördel för oss, säger Teknikmagasinets ägare Peter Gyllenhammar.

Teknikmagasinets nuvarande vd Catherine Sahlgren kommer att finnas kvar i bolaget som styrelseledamot.

– Jag accepterade tidigare i våras ett spännande erbjudande att bli koncernchef för Werksta. Vi startade omedelbart processen att hitta en ny vd, vilket ledde till den lyckade rekryteringen av Ulrika, som är mycket kompetent och erfaren och kommer bidra stort i Teknikmagasinets fortsatta utveckling, säger Catherine Sahlgren.

Krisdrabbade Teknikmagasinet gick så sent som i förra veckan in i en ny rekonstruktion, bara två år efter att prylkedjan sattes i den förra rekonstruktionen och ett år sedan den avslutades. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109