23948sdkhjf

Jysks grundare avliden – ”Vi har mist en enastående köpman”

Jysks grundare, Lars Larsen, har avlidit. Lars Larsen blev 71 år gammal och dog i sviterna av levercancer tidigt på måndagen, skriver det danska bolaget i ett pressmeddelande. Lars Larsen somnade in i sitt hem nära Silkeborg med sin närmaste familj vid sin sida.

Jacob Brunsborg, son till Lars Larsen, tog i juni i år över posten som styrelseordförande för Lars Larsen Group sedan fadern insjuknat  På grund av cancersjukdomen skedde generationsskiftet tidigare än planerat. 

– I dag har vi förlorat vår far, make och farfar, och Danmark har mist en enastående köpman. Han kommer att vara saknad av oss alla, och när vi har sörjt vår stora förlust kommer vi att göra vårt bästa för att fortsätta utvecklingen av hans imponerande livsverk, säger 47-årige Jacob Brunsborg.

Lars Larsen öppnade sin första Jyskbutik i Århus den 2 april 1979 och ledde Jysk och Lars Larsen Group i 40 år. Som ett av sina sista ceremoniella uppdrag klippte han i våras invigningsbandet vid varuhuskedjans första butik på Irlandden sista större marknaden i Europa som fram tills dess varit utan Jyskbutik.

I dag har den danska detaljhandelskedjan 2 700 butiker i 50 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094