23948sdkhjf

Viu Eyewear tar sitt butikskoncept till Göteborg

Optikbranschen ångar på med nya butikskoncept, varumärken och fler fysiska butiker. Bland dem som slåss om svenska marknadsandelar återfinns schweiziska Viu Eyewear som i veckan öppnar en ny butik i Göteborg.

Vius solglasögon och optiska glasögon har sålts i Sverige sedan april 2018. I affärsmodellen ingår en stark onlinenärvaro och ett enkelt testa hemma-koncept kombinerat med egna fysiska butiker och samarbeten med exklusiva återförsäljare, i Sverige, senast med svenska modevarumärket House of Dagmar.

I september 2018 öppnade Viu Eyewear en flaggskeppsbutik i centrala Stockholm. I juni i år invigdes en butik i centrala Malmö och från den 5 september finns det även en lokal för kunderna att besöka i centrala Göteborg.

– Inspirerade av den nordiska slottsstaten vid vattnet, är butiken en mix av naturliga trädetaljer, ljusa varma och beigea färger med toner av svalt blått. Vad som är centralt i butiken är Vius signatur display-paneler där glasögonen ligger uppradade på plattor, förklarar kreativa chefen Fabrice Aeberhard.

London ska också erövras under sensommaren. Det finns även planer för en butik i Paris nästa år.

Läs vårt reportage om omvandlingen av optikbranschen här.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094