23948sdkhjf

Så ser nya NK Sport ut

Den 10 september öppnar nya NK Sport, som Habit tidigare skrivit om, på varuhuset på Hamngatan i Stockholm. Den nya multibrandsatsningen spänner över drygt 1 500 kvadratmeter på herrmodeplanet på plan 3 i varuhuset men totalt samsas sex nya avdelningar på en yta om drygt 2 000 kvadratmeter när varumärkesbutiker för Sail Racing, J.Lindeberg Sport, Barbour, Lacoste och Lululemon även räknas in.

Den nya multibrandytan öppnas av Marc Nylander, vars vision är att presentera progressiva sport- och outdoor varumärken på ett helt nytt sätt.

- Det saknas en premiumdestination för sportprodukter i Sverige och jag anser att NK är rätt plats att skapa den på. Vi vill med en avskalad kontemporär interiör exponera sport- och fritidsvarumärken på ett sätt som tidigare endast förknippats med high end modebutiker. Vi vill omdefiniera begreppet sportbutik, säger Marc Nylander, entreprenören bakom NK Sport.

Under tisdagsmorgonens pressfrukost säger han till Habit att han är väldigt stolt över ytan, sortimentet och att han också fått möjlighet att plocka in helt nya varumärken och också får möjlighet att sälja märken som tidigare inte funnits i fysisk miljö.

– Jag är helt övertygad om att press och influencer som är här i dag gillar konceptet men det stora testet blir i morgon när butiken öppnar på riktigt och kunderna förhoppningsvis hittar hit och ska bli inspirerade, hitta nya märken och produkter och ska vilja handla, säger Marc Nylander till Habit.

Han har arbetat med att ta fram konceptet i knappt ett år. Ytan är ritad av arkitektbyrån Guise och creative director Anton Wikner och materialen är i huvudsak aluminium och betong i en stilren och avskalad miljö.

Ett brett sortiment av varumärken finns i multibrandbutiken och fokus ligger på produkter för yoga, löpning, träning, cykling och outdoor. I sortimentet ryms bland andra Patagonia, Houdini Sportswear, The North Face, Fjällräven, Arc Teryx, Klättermusen, Haglöfs, Snow Peak, Mammut, Salomon, Lundhags, Roa Hiking, Icebug, Osprey, Poc Sports, Oakley, Sweet Protection, Vaurnet, Pas Normal, Specialized, Filippa K Sport, Manduka, Under Armour, Reebok, YMR Track Club, Doxa, Satisfy, Casall, Hoka One, Asics, New Balance och District Vision. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111