23948sdkhjf

Loomis med ny chef

Tillkännager ny chef i samband med kontanthanteringsbolagets rapport för tredje kvartalet.

Loomis har tillsatt en regelefterlevnadschef, chief compliance officer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sara Björkman kommer att tillträda denna befattning senast den 31 januari 2020. Hon är jurist i grunden och har bland annat jobbat på Finansinspektionen med regelefterlevnadsfrågor. I våras anklagades Loomis för att vara delaktig i penningtvättshärva i Danmark. Bolagets egen utredning visade på "brister" och bolaget medgav i sammanhanget att tillämpad standard för regelefterlevnad kunde ha varit högre.

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 737 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 730 miljoner kronor enligt Infront Datas sammanställning av fem prognoser. Intäkterna landade på 5.492 miljoner kronor, här låg förväntningarna på 5.418 miljoner kronor.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14