23948sdkhjf

Koncernchefen väljer att lämna Loomis

Loomis förlorar sin vd och koncernchef. Patrik Andersson har meddelat styrelsen för värdehanteringsföretaget att han vill avsluta sin operativa karriär.

– Loomis har en tydlig, klar och framgångsrik strategi och står starkt och väl rustat för framtiden. Den senaste kvartalsrapporten visar att vi har hanterat pandemins påverkan på verksamheten på ett utmärkt sätt. Det är därför en lämplig tidpunkt för mig att avsluta min operativa karriär för att få mer tid till andra intressen och min familj, förklarar Patrik Andersson i ett pressmeddelande.

Arbetet med att rekrytera en ny vd och koncernchef har påbörjats. Patrik Andersson, som varit vd sedan 2016, kommer att forsätta i sin nuvarande roll fram till att hans efterträdare är på plats eller senast till andra kvartalet 2023.

Ordförande Alf Göransson säger sig respektera Patrik Anderssons beslut och tackar för hans goda arbete.

– Patrik Andersson har utfört sitt uppdrag på ett mycket bra sätt. Under hans tid inom koncernen har Loomis positionerat sig inför framtiden med en tydlig strategi att utveckla den befintliga kärnaffären, men också för att ta nya steg uppåt i värdekedjan inom kontanthantering och nya betaltjänster. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094