23948sdkhjf

Gamestop stänger alla nordiska butiker

Aktiekursen rasade efter kedjans vinstvarning.

Den amerikanska gamingbutikskedjan Gamestop, som finns representerad på ett 40-tal platser i Sverige och ytterligare ungefär lika många i övriga Norden, stänger samtliga nordiska butiker efter en lång period av finansiella svårigheter.

En konsekvens av Gamestops kraftigt försämrade finansiella ställning och av den vinstvarning som lämnades på tisdagskvällen blir att hela den nordiska verksamheten nu läggs ned, rapporterar Dow Jones.

Vinstvarningen innebär att Gamestop nu förväntar sig en helårsvinst på 0:10-0:20 dollar per aktie, ned från tidigare förväntningar om en vinst på 1:15-1:30 dollar per aktie.

Butikskedjan uppgav sig förvisso se tidiga förbättringar i kundlojalitetsprogram, men förväntar sig ändå att den nuvarande trenden av försäljningsminskning kommer fortsätta till och med det fjärde kvartalet 2020.

Aktiekursen rasade 14 procent i Wall Streets efterhandel på beskeden.

Gamestops finansiella svårigheter har varit karaktäristiska för de besvär som speglat de problem som hela butikshandeln genomgår särskilt väl, givet att flytten av handel gått från köp av fysiska spel handlade över disk till köp över nedladdningsplattformar online.

I det tredje kvartalet stod bolaget för förlust med 83,4 miljoner dollar, motsvarande 1:02 dollar per aktie. Det kan jämföras med förväntningarna, som enligt Factsets konsensusestimat var en vinst på 0:11 dollar per aktie. Försäljningen föll till 1,44 miljarder dollar, också det klart sämre än väntade 1,62 miljarder dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172