23948sdkhjf

Bakslag för Loomis – spanar nu på andra förvärv

Loomis förvärv av tyska kontanthanteringsbolaget Ziemann stoppas av tyska konkurrensmyndigheten, Bundeskartellamt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Onsdagens bakslag hos det tyska konkurrensverket innebär att Loomis inte får en tredjedel av den tyska marknaden. Samtidigt finns ett antal andra spelare på den tyska marknaden som kan utgöra potentiella förvärv.

Det uppger bolagets finanschef Kristian Ackeby för Nyhetsbyrån Direkt.

Loomis aviserade förvärvet av Ziemann i januari i år. Det tyska bolaget har cirka 2 700 anställda och en nettoomsättning som i fjol uppgick till drygt 1,8 miljarder kronor. Hade affären gått igenom hade Loomis haft ungefär en tredjedel av den tyska marknaden, en lika stor andel som den i dag marknadsledande aktören har, enligt Kristian Ackeby.

Lönsamhetsmässigt innebär en utebliven affär dock att Loomis inte får den marginalutspädning som annars varit fallet. Ziemanns marginal har uppgetts ligga kring 7 procent och Loomis rörelsemarginal årets nio första månader låg på drygt 12 procent.

Vad gäller Loomis möjligheter att växa på den tyska marknaden genom andra förvärv menar finanschefen att det finns ett antal ytterligare spelare.

"Det finns ett antal spelare, Tyskland är fortfarande en relativt fragmenterad marknad", säger han.

Då Loomis och dess rådgivare är av uppfattningen att kraven från det tyska konkurrensverket är alltför långtgående, överväger nu Loomis möjligheten till rättslig prövning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078