23948sdkhjf

Twilfits vd: "Större lyhördhet hos fastighetsägare"

Tillförordnade vd Otto Drakenberg räknar med färre butiksstängningar än tidigare kommunicerat.

Twilfit är sedan den 11 oktober i rekonstruktion. En rekonstruktion som nyligen förlängdes ytterligare tre månader.

Sedan rekonstruktionen inleddes har beslut tagits om att stänga butiken i Södertälje.

Kedjans tidigare styrelseordförande och numera tillförordnade vd Otto Drakenberg har förhoppning om att inte behöva stänga lika många butiker som man först trodde och aviserade i en intervju i samband med rekonstruktionsansökan. 

Därmed inte sagt att butiksstängningar inte väntar men för att undvika spekulationer vill Otto Drakenberg inte gå in på hur många butiker kedjan ska omfatta efter avslutad rekonstruktion.

– Vi bedömer att vi inte ska behöva stänga lika många butiker som vi initialt trodde då responsen från fastighetsvärdarna är att de är villiga att hitta lösningar och är måna om att vi finns kvar, säger Otto Drakenberg, tidigare styrelseordförande och sedan den 13 december också tillförordnad vd till Dagens Handel.

– Utan att förekomma de förhandlingar som vi är mitt i och egentligen inte ska uttala oss så mycket om så handlar det om att vi har kunnat komma överens om bland annat nya avtal, lokaler och lägen som vi vill ha och som gör det möjligt för oss att vara kvar i bland annat vissa köpcentrum, säger Otto Drakenberg.

Otto Drakenberg tycker att det finns en större lyhördhet och förståelse hos många fastighetsägare för den strukturomvandling som pågår i detaljhandeln. Något som också förändrats mycket under det drygt sex månader som han varit verksam i reatilbranschen. 

– Det handlar förstås också om ren självbevarelsedrift för utan hyresgäster så står fastighetsägare snart med tomma köpcentrum och handelslägen.

Otto Drakenberg bedömer också att planerna för att göra kedjan lönsam ska hinna genomföras under den nu förlängda rekonstruktionstiden.

– Vår bedömning är att vi ska klara av att genomföra rekonstruktion under tiden fram till april men det är naturligtvis avhängigt hur förhandlingarna med hyresvärdar och leverantörer går. Det är viktigt att vi inte skyddar för snabbt. Men jag tycker att allt går enligt plan.

Förändrar ni något i butikerna?

– Vi är bara i början av en enorm omställning inom detaljhandeln och mycket handlar om oss, vår personal om hur vi ska driva butikerna i framtiden och vara relevanta. Det måste vara trevligt och fräscht i butikerna om kunderna ska orka och tycka att det är någon idé att gå in i butik. Annars vänder de sig till e-handeln istället.

Han menar att det ställer krav på butikspersonalen som måste vara på tå och bra och bättre i butik.

– Vilken service vi ger i butik är något vi måste arbeta mycket med. Vi kan inte skylla den utvecklingen på fastighetsägare och hyresvärdar. Vilken service vi ger i butik är upp till oss.

Hur går förhandlingarna med leverantörerna?

– Leverantörerna ser Twilfit som en viktig aktör och är måna om att vi ska finnas kvar. Förhandlingarna rullar på men är betydligt tuffare än med hyresvärdarna.Värdarna lider på ett annat vis och är mer samarbetsvilliga. Det är ett assymetriskt läge då både hyresvärdar och leverantörer tjänar pengar medan vi inte gör det. I framtiden vill vi ha en del av den kakan.

Sedan i december arbetar Otto Drakenberg som tillförordnad vd då Henrik Fischer sagt upp sig efter ett knappt halvår på posten.

– Då jag  var styrelseordförande fick jag också vara beredd på att ta  mig an det uppdraget. Henrik Fischer sade upp sig redan innan rekonstruktionen inleddes. Under tiden han var vd tog han sig dock an uppdraget på ett imponerande vis och det är också därför jag har bett honom att fortsätta att arbeta med förhandlingar med hyresvärdar under en tid framöver och på konsultbasis. Jag har fullt fokus på att arbeta som vd under rekonstrutionstiden och först efter avslutad rekonstruktion kan det bli aktuellt att rekrytera en ny vd.

Underklädeskedjans marknadschef Åsa Bergendorf har lämnat kedjan för  ett nytt uppdrag. Hennes efterträdare heter Emelie Rude och har rekryterats internt och arbetade tidigare som Twilfits marknadskoordinator.

Därtill har kedjan en ny e-handelsansvarig i Ann-Charlotte Baudin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094