23948sdkhjf

Teknikmagasinet i konkurs

Begär att den pågående företagsrekonstruktionen avslutas.

Detaljhandelskedjan,som sedan i juni i fjol ånyo varit i rekontruktion, lämnade på onsdagen in en konkuransökan till Solna tingsrätt.

Nu hoppas ägaren att rörelsen kommer att kunna överlåtas och rekonstrueras inom ramen för konkursen. Till dagens Handel säger Carl Östring, affärsrådgivare till ägaren Peter Gyllenhammmar, att det finns en stark intressent som är beredd att ta över kedjan men inte var intresseard av att göra det under pågående rekonstruktion.

”Under 2019 har Teknikmagasinet genomfört en nysatsning och på kort tid blivit Nordens största mobilreparatör. Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror - samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet - så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Teknikmagasinet gick in in i företagsrekonstruktion första gången under perioden 2017 till 2018.

Peter Gyllenhammar AB kom då in som ny ägare, tillsköt mer kapital, genomdrev ett ackord och genomförde förändringar för att rädda verksamheten. Bland annat har Teknikmagasinet satsat på ett koncept med mobilreparationer och stängt butiker för att komma på rätt köl igen. Teknikmagasinet omfattar omkring fler än 100 butiker varav 85 i Sverige. Första butiken för kedjan öppnade 1989.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094