23948sdkhjf

Teknikmagasinet om konkursen:”Finns stark intressent”

Hoppas nu på att annan detaljhandelsaktör ska vara beredd att driva kedjan vidare.

onsdagen lämnade Teknikmagasinet in en konkursansökan till Solna tingsrätt. Konkursen följer på den rekonstruktion som bolaget var inne i sedan i juni i år.

Ägaren har under hela hösten försökt sälja verksamheten och diskussionerna har enligt Carl Östring, affärsrådgivare till ägaren Peter Gyllenhammmar, pågått med flera intressenter.

För stor kostym inte anpassad till den faktiska verksamheten och dyra A-lägen i köpcentrum med uteblivna kundflöden var det som till slut fällde kedjan, enligt Carl Östring.

- Peter är besviken att det inte gått att få rätsida på verksamheten trots rekonstruktionen. Under hösten har vi diskuterat med flera andra aktörer verksamma inom detaljhandeln och som har egna butiker om en eventuell försäljning men ingen har varit intresserad av att ta över under pågående rekonstruktion, säger Carl Östring till Dagens Handel.

När nu konkursen är ett faktum så är förhoppningen att någon ska vilja ta över och på det sättet kunna driva flera av kedjans butiker vidare.

Till Dagens Handel säger Carl Östring att det nu utkristalliserats sig en tydlig köpare som ska vara villig att ta över verksamheten och som det också fördes samtal med under rekonstruktionen.

– Den aktör som vi kommit längst med och som är intresserad av att driva verksamheten vidare har också egna butiker och vi ser att det skulle bli en bra och möjlig lösning som också skulle rädda delar av kedjan. Men dit, om det ens blir så, är det en bit kvar då konkursförvaltaren nu ska sätta sig in i ärendet vilket inte går över en natt, säger Carl Östring.

Han säger till Dagens Handel att bolaget var anpassat också för en större internationell expansion som aldrig blev av och därtill är flera av hyreskontrakten långa. Avtalen finns också i gallerior där flödena uteblivit eller inte utvecklats positivt under den senaste tiden.

– I vissa gallerior sitter vi med dyra A-lägen och till slut blir konstnadsmassan för stor. Även om satsningen på mobilrepartioner fallit väl ut så kan sådana satsningar inte bära en hel verksamhet, säger Carl Östring. 

Exakt hur stora fordringarna är kan inte Carl Östring svara på men säger att Peter Gyllenhammar själv har fordringar om 50 miljoner kronor.

Kedjan omfattar ett drygt 100-tal butiker varav 85 i Sverige. Sedan i somras är Ulrika Göransson vd för kedjan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062