23948sdkhjf

Ska revolutionera handeln med hjälp av USA-jätte

Strongpoint i samarbete med Kroger-ägda Sunrise.

Retail technology-företaget Strongpoint har ingått ett partnerskap med Sunrise Technology, en del av USA:s största dagligvaruhandlare Kroger.

Sunrise har sedan ett år tillbaka ett nära samarbete med Microsoft, där man utvecklar fullt integrerade tekniska lösningar som sammanför handlare, konsumenter och tillverkare på en gemensam plattform. StrongPoint kommer att vara exklusiv återförsäljare med fokus initialt på marknaderna i Norden och Baltikum.

– Vi är stolta att meddela att vi har ingått partnerskap med Sunrise Technology, och får därmed även ta del av frukterna av det nära samarbetet med Microsoft, där målet är att omdefiniera hela shopping-upplevelsen för konsumenter över hela världen och att sätta en helt ny standard för innovation inom branschen. Genom att ta Sunrises teknologi till Norden och Baltikum ser vi fram emot att i samarbete med våra lokala handlare stöpa om hela kundupplevelsen och skapa nya intäktsströmmar, säger Strongpoints vd Jacob Tveraabak, i en kommentar.

Sunrise Technologys produkt Retail as a Service (RaaS), som drivs via Microsofts molnplattform Azure, erbjuder en rad möjligheter såsom datainsamling för konsumentinsikter, ökad produktivitet hos anställda, bättre lagerhantering, förbättrad kundupplevelse samt möjliggör hyperpersonalisering genom den egenutvecklade produkten The Edge Shelf (Enhanced Display for Grocery Environment) – digitala hyllister för handeln.

Norgebaserade Strongpoint redovisar i dag också sitt resultat för det fjärde kvartalet 2019. Samtidigt som omsättningen sjönk till 299,0 miljoner norska kronor (307,9), ökade ebitda-resultatet till 30,6 miljoner kronor (22,5).

För helåret 2019 ökade omsättningen till 1 111,7 miljoner kronor (1 067,7), och ebitda-resultatet till 98,2 miljoner kronor (67,5).

Bolaget presenterade också långsiktiga mål på en omsättning 25 miljarder norska kronor och ebitda-marginaler på 13-15 procent till 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078