23948sdkhjf

Miljonskulder för Digital Inn

Kedjan brottas enligt uppgift med skatt- och leverantörsskulder.

På tisdagen uppgav Breakit att Apple-återförsäljaren Digital Inn, med nio butiker i Sverige, har ekonomiska problem med bland annat förfallna skatteskulder om 3,45 miljoner kronor och är föremål för en utredning som Kronofogdemyndighetens handläggare ska dra igång inom kort. De restförda skatteskulderna ska dock enligt ett pressmeddelande från ägaren Ambia, som kom på onsdagen, vara betalda i sin helhet.

Därtill uppger tidningen att kedjan har drygt 20 aktiva betalningsföreläggande som är skulder till leverantörer och bland annat gäller hyror.

Under tisdagsmorgonen aviserade Digital Inns ägare Ambia trading group, som nyligen förvärvade konkursade detaljhandelskedjan Teknikmagasinet, ska göra en riktad nyemission som tillför bolaget 12 miljoner kronor i kapital.

I onsdagens pressmeddelande uppger Ambia att förutom ett rent kapitaltillskott pågår förhandlingar med större fordringsägare och bolagets målsättning är att kedjans ekonominska problem ska vara åtgärdade under det andra kvartalet 2020.


”Ambia förvärvade Digital Inn under hösten 2019. Det framgick under förvärvsprocessen att Digital Inn hade behov av att stärka sin kassa, vilket ingår i den plan Ambia har för bolaget. Sedan Ambia tillträdde Digital Inn i oktober 2019 har flera åtgärder gjorts för att åtgärda problemen i bolaget, och det finns en långsiktig plan för att nå lönsamhet och ett positivt kassaflöde", skriver bolaget i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094