23948sdkhjf

Digital Inns ekonomiska problem förvärras

”Vi som säljare står i butikerna och har ingenting att sälja.”

Nya skatteskulder i miljonklassen och personal som inte har något att sälja. Breakit avslöjar nya omständigheter kring Apple-återförsäljaren Digital Inns ekonomiska problem.

Läs också: Tar över Digital Inn

Det var också Breakit som för två veckor sedan kunde berätta att Digital Inn, med nio butiker i Sverige, hade förfallna skatteskulder på 3,45 miljoner kronor. Ägaren Ambia Trading group svarade via pressmeddelanden att skatteskulderna var betalda och att en riktad nyemission skulle göras för att tillföra bolaget 12 miljoner kronor i kapital.

Nu visar det sig att de ekonomiska problemen för Digital Inn förvärrats. Uppgifter från Kronofogden visar att det finns två nya skulder till Skatteverket med ett förfallodatum den 14 mars. Totalt uppgår skatteskulden till drygt 2,3 miljoner kronor. Dessutom finns 31 aktiva betalningsförelägganden. Även de uppgår till miljonbelopp.

Breakit har också pratat med flera anställda på Digital Inn som berättar att personalen i butikerna inte har någonting att sälja. Någon information om när problemen kan vara lösta har de heller inte fått. 

”Vi som säljare står i butikerna och har ingenting att sälja. Det finns ingen prognos för när saker ska komma in heller”, säger en källa till Breakit.

Ambia Trading group förvärvade nyligen konkurserade prylkedjan Teknikmagasinet för 41 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079