23948sdkhjf

Plantagen öppnar tidigare – Byggmax kör hem till riskgrupper

Många matbutiker har redan infört en seniortimme. Nu börjar även Plantagen öppna sina Stockholmsbutiker en timme tidigare på morgonen för att skydda sina äldre kunder. Byggmax väljer i stället att införa fri hemkörning av byggmaterial för riskgrupperna.

Från och med i morgon, den 26 mars, erbjuder Plantagen män och kvinnor över 65 år samt övriga riskgrupper för coronaviruset att i lugn och ro handla i Plantagens butiker tidigare än övriga besökare. Avsikten är att värna om riskgruppernas hälsa och hindra smittspridningen. Den extra timmen införs i alla Stockholmsbutiker, inklusive Södertälje men exklusive Mall of Scandinavia i Solna.

På Byggmax väljer man en annan väg. Där erbjuder man nu fri hemkörning i ett försök att få kunderna som ingår i riskgrupperna att stanna hemma.

– Det är viktigt att personer i riskgrupperna följer Folkhälsomyndighetens råd. Vi vill bidra till att personer över 70 både ska kunna hålla sig hemma och handla nödvändiga byggvaror, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078