23948sdkhjf

Microsoft byter retailstrategi – stänger alla 83 fysiska butiker

Alla de Microsoftbutiker som i mars stängdes till följd av covid 19-utbrottet kommer att förbli stängda även efter att coronakrisen är över. Microsoft meddelar att bolaget byter retailstrategi och framöver satsar enbart på onlineförsäljning.

Enligt CNBC handlar det om totalt 83 fysiska butiker som nu stängs permanent, de flesta återfinns i USA. Internationellt finns sju butiker i Kanada, en i Australien och en i Storbritannien. De så kallade upplevelsecenter som techjätten har i London, New York och Seattle kommer däremot att få finnas kvar.

Butikspersonalen ska nu serva kunderna online i stället. Förutom att de fysiska butikerna stängs så kommer erfarenheterna från coronapandemin också att leda till att fler Microsoft-medarbetare jobbar på distans.

– Det är en ny tid för hur Microsofts butiksteam kommer att betjäna kunderna. Vi har fått ny energi när det gäller möjligheten att hitta nya sätt att interagera med kunderna, maximera hur våra talanger får störst effekt och viktigast av allt, hjälpa våra värdefulla kunder att uppnå ännu mer, säger Microsoft Corporate vice president David Porter i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094