23948sdkhjf

Sellpy kliver utomlands – redo för tyska marknaden

Efter att second hand-bolaget Sellpy i maj flyttat till större lagerlokaler och meddelat att 80-talet personer ska nyanställas så är bolaget nu redo för nästa steg i expansionen. Planerna på att lansera affärsidén i Tyskland blir nu verklighet, skriver Ehandel.

Sellpy sköter allt från insamling, kvalitetskontroll och fotografering till försäljning och distribution åt privatpersoner som vill sälja kläder.

H&M har via sitt investeringsbolag CO: LAB investerat i Sellpy sedan 2015 och är sedan i oktober förra året majoritetsägare i second hand-bolaget. Redan när den affären offentliggjordes så uttalades även planerna på att kliva in i Tyskland.

– Vi är glada över Sellpys första steg på deras internationella resa som vi också stöder genom vår investering och vårt strategiska partnerskap. Vi tror verkligen på entreprenörerna och teamet bakom Sellpy och deras unika cirkulära affärsmodell som också är i linje med vår vision att bli helt cirkulära, säger Nanna Andersen, chef för CO: LAB, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109