23948sdkhjf

Miljardvallen sprängd för Jula i juni

Kunderna flockas på Jula. Butikskedjan har för första gången sprängt miljardvallen för försäljningen under en månad. Totalt landade försäljningen i juni på drygt 1 047 miljoner kronor. Det är en ökning med cirka 33 procent jämfört med samma period förra året.

Det nya rekordet kommer efter rekordförsäljning även under maj månad, då med en omsättning på över 900 miljoner.

Enligt Jula, som säljer produkter till hemmafixare, så kan försäljningsrekordet härledas till tre samverkande faktorer: Julas erbjudande, sommarvärmen och coronapandemin. Även kapaciteten i Julas centrallager i Skara, Norra Europas största, har varit en framgångsfaktor.

− Vi kan konstatera att vi träffar rätt i våra sortiment även denna månad. Med värmen ser vi en stark omsättningsökning i sortiment med exempelvis pooler och fläktar. Men vi går fortsatt starkt även i kategorier som elverktyg, handverktyg och maskiner, trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner, el- och belysningstillbehör, arbetskläder och arbetsskor, säger vd Joachim Frykberg.

Under coronapandemin har Jula även sett en stark tillväxt i försäljningen av träningsredskap och cyklar.

Expansiva Jula Holding har tidigare aviserat att kedjan ska öppna tio nya fysiska varuhus, fyra i Sverige, tre i Norge och tre i Polen under innevarande år. Senast för en vecka sedan slogs portarna upp i Hässleholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086