23948sdkhjf

Klart: Coop öppnar obemannade butiker

Under hösten öppnar två obemannade butiker som blir startskottet på en större satsning.

De obemannade butikerna med Lifvs och Automat i spetsen är landets mest expansiva butikskoncept. Ica har också pilottestat en modell för obemannade butiker och nu kommer nästa av de stora kedjorna igång med sin satsning.

Redan i går kunde Fri Köpenskap avslöja att Coop skapat teknik, nya Scan & Pay-appen, som enkelt skulle kunna användas i obemannade koncept.

Nu står det klart att Coop Mitt tänker öppna två obemannade butiksmoduler i Gävle under året. Modulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och kommer att vara öppna dygnet runt. Satsningen syftar till att möta efterfrågan i stadsdelar där det i dag inte finns någon Coop-butik, exempelvis i glesbygdsområden och turistområden.

– Satsningen på obemannade butiker är ett sätt för oss att finnas på fler platser där vi ser potential. Samtidigt erbjuder vi en lösning för kunder som vill kunna besöka en Coop-butik oavsett tid på dygnet. Det blir även möjligt för oss att nå fler kunder under högsäsonger eller lov – på exempelvis skidorter eller under speciella evenemang. På sikt hoppas vi att pilotprojektet ska resultera i fler obemannade butiker runt om i vårt område, säger Meta Persdotter, vd för Coop Mitt.

Såhär såg det obemannade läget ut när Fri Köpenskap kartlade det i maj.

Utrullningen av de två pilotbutikerna kommer ske under hösten och blir startskottet på Coops satsning kring obemannade butiksmoduler. Scan & Pay-appen kommer att bli central i konceptet.

– Satsningen handlar om att fler ska kunna handla god mat när det passar dem. Detta är ett sätt för oss att tillsammans med våra medlemmar driva mat-Sverige framåt, skapa nya möjligheter för våra konsumenter och med hjälp av den digitala utvecklingen erbjuda en ny typ av shoppinglösning, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige.

Scan & Pay-appen som visas i videon kommer att användas i de obemannade butikerna.

Läs mer om Scan & Pay-appen här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11