23948sdkhjf

Här stänger möbelbutiken

Av Electra Gruppens färska delårsrapport framgick att det går trögt för EM Home och att en översyn av organisation och affärsmodell måste till. I Halmstad har den negativa utvecklingen redan fått konsekvenser. Där stänger möbel- och inredningskedjan butiken i höst.

En oviss framtid väntar för butikschefen Håkan Fredriksson som var med och byggde upp möbelbutiken för 25 år sedan, skriver Hallandsposten.

– Jag började här i juli 1995. Då var det i princip ett tomt skal. Vi lade in heltäckningsmattor, byggde väggar, målade och satte upp hyllor. Jag brukar säga att jag har varit med sedan födseln. Nu tog den tiden slut, och det svider, säger han till tidningen.

Totalt omfattas fem anställda av varslet om uppsägning.

Under många år var EM Home en stark aktör på Halmstads möbelmarknad. Men en hel del har förändrats sedan dess. Konkurrensen har vuxit och enligt Håkan Fredriksson har kundernas köpbeteende förändrats.

– I och med att jag har varit med så länge så har jag varit med om både upp- och nedgångar. Men konkurrensen i dag är tuffare än någonsin. Det är många som ska slåss om kunderna samtidigt som det är mycket större fokus på röda prislappar än tidigare. Jag kommer ihåg att vi till och med var två miljoner kronor före Mio i omsättning 2011, men i dag har de dragit ifrån med mer än 50 miljoner, berättar Håkan Fredriksson för Hallandsposten.

Utförsäljningen av butikens lager har redan påbörjats. Butiken stänger för gott i höst, troligen i mitten av oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078