23948sdkhjf

Coops försäljningsdirektör lämnar – blir vd för GS1 Sweden

Jonatan Tullberg lämnar senast den 1 november.

Coops försäljningsdirektör Jonatan Tullberg blir ny vd för det branschägda bolaget GS1 Sweden. Han kommer därmed att lämna Coop senast den 1 november och rekrytering av en efterträdare har nu påbörjats.

– Jonatan har haft en imponerande personlig utveckling och gjort ett väldigt bra jobb under sina nästan sex år på Coop Sverige - från att ursprungligen arbeta med våra egna varumärken till att steg för steg under min ledning stiga in i företagsledande roller och axla stora kommersiella ansvar. Jag tycker att det är tråkigt att mista honom, men är samtidigt stolt över att en så viktig partner i branschen rekryterar sin nya chef från oss på Coop. Det är ett fint kvitto på att vårt sätt att arbeta med ledarförsörjning och ledarutveckling är framgångsrikt, säger Magnus Johansson, vd för Coop Sverige i en kommentar.

Jonatan Tullberg beskriver åren som lärorika och roliga.

– Jag är glad över att stanna kvar i branschen och på så sätt fortsätta arbeta med dagligvaruhandeln och nära mina kollegor här på Coop. Under de år jag arbetat här det hänt fantastiskt mycket, Coop är på en spännande och snabb utvecklingsresa som jag är glad att ha fått bidra till. Mina sex år på Coop är det roligaste jag har gjort. När jag fick erbjudandet att bli vd för GS1 Sweden kändes det som ett naturligt nästa steg för mig, och en utmaning jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Jonatan Tullberg.

Kf Götas vd Jerry Svennerlind går in som tillförordnad försäljningsdirektör tills vidare. Kf Göta håller som bekant på att fusioneras med Coop Väst, där den sistnämnda blir övertagande förening.

– Det känns väldigt bra att Jerry Svennerlind accepterat att stiga in och stötta Coop och ta det här stora ansvaret. Han har gedigen erfarenhet av Coop och branschen i stort och är dessutom en mycket uppskattad ledare, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126