23948sdkhjf

Butiksöppningar på köpcentrum som ser ljuset i tunneln

Som flera andra köpcentrum börjar Frölunda Torg nu se ljuset i tunneln efter det kompakta coronamörkret. Statistiken för besökare och omsättning pekar åt rätt håll och i slutet av denna månad slår också två nya butiker upp dörrarna. Det handlar om babybutiken Lilla Rummet och snabbväxande Kitch'n som säljer köksutrustning.

Lilla Rummet är en barn- och babybutik som säljer leksaker, inredning och maskeradkläder, och som har funnits i nära två decennier. Butiken på Frölunda Torg, som öppnar den 24 oktober, blir den tredje i Göteborg.

Den norska butikskedjan Kitch'n, som säljer köksutrustning, bestick och hushållsmaskiner av kända varumärken, närmar sig i snabb takt 20 svenska butiker. Butiken på Frölunda Torg öppnar i slutet av månaden. Ytterligare en butik öppnas i Göteborgsområdet den 19 november, då i Allum. Dessutom etablerar sig kedjan i Töcksfors shoppingcenter den 5 november och i köpcentrumet Acecs i Jönköping den 25 november.

Frölunda Torgs omsättning landade den senaste månaden på -6,5 procent jämfört med samma månad föregående år. Besökstappet ligger nu på -11,7 procent. I våras var samma negativa siffra på nära det tredubbla. 

– Att förnya och anpassa utbudet av butiker på ett köpcentrum till nya vanor är viktigare än någonsin. Inte minst funderar vi mycket på vad vi kan erbjuda utöver handel för att förstärka Frölunda Torg som en mötesplats, säger Anders Strand, centrumchef Frölunda Torg.  

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078