23948sdkhjf

Rekordtillväxt för Elgiganten

Elgiganten gjorde ett resultat på 7,7 miljarder kronor för det senaste räkenskapshalvåret, en ökning med 22 procent jämfört med samma period förra året. 

Under perioden den 1 november till den 12 december har tillväxten dessutom stärks ytterligare, då elektronikkedjan, som ägs av koncernen Elkjøp Nordic, växte hela 37 procent.

– Samtidigt som hela hemelektronikmarknaden har ökat ser vi att vi tar marknadsandelar. Jag är otroligt stolt över våra 3 500 medarbetare som har hjälpt våra kunder i både befintliga och nya kanaler för att tillhandahålla digitala produkter, som är av extra stor relevans i den tiden vi befinner oss i nu, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i en kommentar om rekordsiffrorna.

Förutom att e-handeln ökat med hela 66 procent under verksamhetshalvåret som sträcker sig från maj till oktober 2020, så har nya tjänster som drive-in och video live shopping lanserats och tagits emot i rekordfart. Idag består 20 procent av alla boka & Hämta-ordrar av drive-In och Elgiganten tar dagligen emot cirka 200 live-video-samtal, som möjliggör rådgivning även på distans.

– Jag är övertygad om att samspelet mellan e-handel, varuhusen och våra kunniga medarbetare är ett vinnande konceptet även i framtiden, kommenterar Niclas Eriksson.

Läs även en längre intervju med Niclas Eriksson här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094