23948sdkhjf

Danskarna som ska leda Dollarstore

Thomas Jellum ny vd och Brian Seemann Broe ny COO hos lågpriskedjan.

En dansk efterträder en dansk på Dollarstore. Som får sällskap i ledningen av en annan dansk. Ny vd är Thomas Jellum, senast divisionschef för Legoland i Storbritannien. Jellum är redan på plats hos lågpriskedjan, skriver Market. På plats är också Brian Seemann Broe, ny COO.

Dollarstore har letat ny vd ända sedan i augusti förra året då Bent Holm meddelade att han lämnar den tjänst som han tillträdde 2018. Den nytillträdda vd:n Thomas Jellum har haft flera ledande roller inom nöjesparksbolag. Utöver jobbet på Legoland har han bland annat som vd för Dubai Parks and Resorts varit ansvarig för Bollywood Parks.

Karriären började dock inom detaljhandeln. Under många år arbetade Thomas Jellum på Netto, varav fem månader under 2003 som landschef i Sverige. Han har också varit vd för möbelkedjan Biva i Danmark.

Dollarstore har även en ny chief operating officer, COO. Även han dansk och med en bakgrund på Netto. Brian Seemann Broe var landschef för Netto i Danmark under åren 2014-2019. Han tillträdde i november som COO på Dollarstore.

”Jag ser fram emot att bli en del av ett dedikerat team med stor professionalism, där 'keep it simple' är den röda tråden i arbetet som ska garantera kunderna låga priser varje dag. Men särskilt gläder jag mig åt att lära mig nya saker, bidra med min kunskap och passion för butiksdrift – och inte minst att lära känna alla mina nya kolleger”, skrev Brian Seemann Broe på Linkedin efter att ha undertecknat anställningskontraktet.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078