23948sdkhjf

Apoteket flyttar till nytt e-handelslager

Ska dra upp tempot i den digitala affären.

E-handeln växer för Apoteket som nu investerar i ett nytt modernt lager och logistikcenter i Eskilstuna Logistikpark som ska vara i full drift i slutet av 2022.

Det nya lagret om cirka 20 000 kvadratmeter ska stå inflyttningsklart i februari 2022. Det är fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö som tecknat avtal med Apoteket om att uppföra ett nytt logistikcenter.

– Allt fler kunder upptäcker att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, säger Wictoria Glans, affärsområdeschef för Apotekets e-handel.

Coronapandemin har drivit på den positiva utvecklingen i apotekskedjans e-handel ytterligare och Apoteket siar att tillväxten kommer att fortsätta att vara hög under de kommande åren.

– Vi ser att e-handeln kommer vara en viktig del för att få ihop vardagen för många människor och satsar därför på ny teknik för att möta kundernas önskemål om snabba och flexibla leveranser. Ett nytt lager med modern automation ger oss de bästa möjligheterna att fortsätta växa de kommande åren, samtidigt som vi fortsätter att utveckla kundupplevelsen, säger Wictoria Glans.

Logistikcentret kan expanderas och byggas till med cirka 12 000 kvadratmeter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14