23948sdkhjf

Cervera optimerar logistiken: "Ställer om hela bolaget till en modern e-handlare med butiker"

För att matcha Cerveras växande e-handel  utökas kapaciteten i det befintliga lagret i Arlandastad med hjälp av en ny automationslösning, Autostore, som ska implementeras med hjälp av nuvarande logistikpartner Aditro Logistics genom ett nytt avtal.

Systemet levereras av Element Logic Sweden och Cervera blir första kunden in i den nya lösningen.

I Cerveras lager kommer 40 robotar att hantera 50 000 bins, vilket ger en kapacitet på 1000 orderrader i timmen. Dessutom finns ett komplett system med portabla packstationer och sorteringssystem.

Den nya automationslösningen förväntas vara klar för drift i april 2022 och ha utrymme för 40 000 lagerlagda artiklar vilket är mer än en dubblering mot dagens 16 000.

Vi är väldigt nöjda med det nya avtalets utformning och vi ser fram emot att ta vår logistik in i framtiden tillsammans med Aditro. I och med den nya automatiseringslösningen ökar kapaciteten markant, både i form av antal SKU:s och i e-handelsplock per dag. Detta stärker vår marknadsposition och vårt kunderbjudande, både på e-handel och i butik, genom ett betydligt större sortiment och ännu snabbare leveranser, säger Beatriz Fellenius, supply chain manager, Cervera, i en kommentar.

Vid behov kan systemet utökas med fler robotar, bins samt plock- och packstationer.

– Vi har vuxit kraftigt under det senaste året och vi håller på att ställa om hela bolaget till en modern e-handlare med butiker. Det nya lagret kommer proaktivt att möjliggöra för vår fortsatta tillväxtresa genom att vi kan växa i den takt vi vill – utan att äventyra kapacitet eller kvalitet. Vi nådde en viktig milstolpe i att nå 300 miljoner kronor på e-handeln på årsbasis i januari, vilket innebar en tredubbling mot 2019. Årets första kvartal har också börjat väldigt starkt med ett index på 435 på e-handeln mot samma period 2020, och butikerna har samtidigt klarat sig väldigt bra trots de tuffa restriktionerna med maxantal, säger Peter Rimbäck,vd, Cervera i en kommentar.

I Cervera, grundat 1987, ingår 74 butiker i landet samt NK Kök & Design på Nordiska Kompaniet i Stockholm och Göteborg. Ägare är Accent Equity.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063