23948sdkhjf

BHG Group gör ännu ett förvärv – växer inom trädgård och jakt

E-handelsbolaget BHG har tecknat avtal om att förvärva 92,2 procent av aktierna i Hyma Skog & Trädgård.

Det framgår av ett pressmeddelande.

BHG kommer att erlägga 542 miljoner kronor i form av likvida medel och 458 miljoner kronor genom en apportemission. Därutöver tillkommer en kontant resultatbaserad tilläggsköpeskilling, som kommer att baseras på ebita-utfallet för år 2022. Maximalt kan tilläggsköpeskillingen uppgå till 500 miljoner kronor.

Den initiala köpeskillingen ska erläggas vid tillträde, vilket förväntas ske under det tredje kvartalet 2021.

Hyma har "ledande marknadspositioner inom centrala BHG-kategorier, som trädgård, verktyg och fritid, med en bred portfölj av externa och egna varumärken", heter det.

Det förvärvade bolaget hade en omsättning på 744 miljoner kronor för 2020, vilket var upp 28 procent från året innan. Ebita-marginalen var 7 procent.

Vidare skriver BHG att Hymas omsättningstillväxt under 1 januari till 30 april 2021 var 46 procent, vilket medför att omsättningen för helåret spås uppgå till cirka 1.100 miljoner kronor med en ebita om cirka 80 miljoner kronor.

"BHG ser möjlighet till betydande synergier inom förstärkt skala och inköpsfördelar, korsförsäljning samt utbyte av erfarenheter mellan verksamheterna", skriver köparna.

"Vi har följt HYMA under en längre tid och imponerats av gruppens utveckling.Hyma har en fantastisk ledning och organisation som kommit långt i att utveckla verksamheten med produkter inom för BHG centrala kategorier. Verksamheten styrs data-drivet och med hög kundnöjdhet i fokus. När verksamheten nu blir en del av BHG skapar vi tillsammans utmärkta förutsättningar för att driva ytterligare tillväxt inte bara i Sverige, där man redan har en stark position, utan även på övriga nordiska marknader", skriver Adam Schatz, BHG:s vd och koncernchef. 

Hymas produkter säljs i Norden via onlineplattformarna Maskinklippet , Hylte Jakt & Lantman, Duab och nyligen förvärvade Dogger.

Hymas vd Anders Carlsson och ledningen i det förvärvade bolaget kommer fortsätta driva verksamheten, som kommer att konsolideras inom BHG:s DIY-segment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141