23948sdkhjf

Här hamnar Ikeas nya cityvaruhus i Stockholm

Efter planeringsstudion i Bromma är nästa steg ett varuhus på 8 000 kvadratmeter i Gallerian i Stockholms city.

Ikea har valt plats för sitt planerade cityvaruhus i Stockholm. Sommaren 2022 öppnar möbeljätten ett 8 000 kvadratmeter stort varuhus i Gallerian på Hamngatan.

Varuhuset kommer att sträcka sig över fyra våningsplan. Tre av våningarna kommer att vara öppna för kunder, resten är lager och medarbetarytor. Inget tag-själv-lager ingår, utan större artiklar kommer levereras direkt till kunder. Däremot kommer det att finnas en avdelning enbart för second hand-möbler.

Det nya varuhuset är en del av Ikeas strategi att skapa mötesplatser i citynära områden. Under de senaste åren har den svenska möbeljätten etablerat sig centralt i Paris, New York och Tokyo.

Det är också en del av miljardsatsningen på Stockholm som annonserades i början av förra året. Fram till 2025 planerar Ikea att öppna totalt fyra nya butiker i olika format i Stockholmsområdet. Redan nästa vecka öppnar den första, en planeringsstudio i Bromma Blocks. Nästa steg efter det blir alltså varuhuset i Gallerian.

– Storstadsområdet växer. Därför vill vi komplettera våra två varuhus i Stockholm och vår e-handel med fler mötesplatser. Det ger våra kunder fler möjligheter att besöka oss där de bor, lever och arbetar. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige.

Som del av expansionen i Stockholm investerar Ikea även i sina nuvarande varuhusi Kungens Kurva och Barkarby. Ikea kommer att rekrytera 500 nya medarbetare i Stockholm under de närmsta åren. Runt 150 personer kommer att arbeta i den nya citybutiken i Gallerian. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187