23948sdkhjf

Han blir ny vd för Apoteket

Efterträder Ann Carlsson och tillträder under första kvartalet nästa år.

Rasmus Nerman har utsetts till ny vd och koncernchef för Apoteket och rekryteras från Humana där han sedan 2015 arbetar som vd och koncernchef.

Han efterträder Ann Carlsson som i juni aviserade att hon lämnar posten som vd för Apoteket efter 11 år för att bli vd för Systembolaget. Hon arbetar dock kvar som vd för apotekskedjan fram till årsskiftet och Rasmus Nerman tillträder vd-posten senast under första kvartalet 2022.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Rasmus som vd för Apoteket. Jag är säker på att han har goda förutsättningar att tillsammans med Apotekets medarbetare framgångsrikt ta sig an de affärsmässiga utmaningar som exempelvis kanalskiftet mellan fysiska och digitala möten utgör. Rasmus Nerman har även värdefull insikt och kunskap om hälso- och vårdsektorn samt förståelse för Apotekets viktiga samhällsfunktion. Jag är övertygad om att han är rätt person att fortsätta utveckla Apoteket, säger Ingrid Bonde, styrelseordförande för Apoteket i en kommentar.

Rasmus Nerman har varit koncernchef för Humana sedan 2015 och var dessförinnan koncernchef på INOM, Innovativ Omsorg i Norden, som sedan januari 2014 ingår i Humana-koncernen. Han har även ett förflutet från Boston Consulting Group med inriktning mot hälsovård.

Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som vd på Apoteket. Apoteket finns tillhands för hela Sverige genom ca 400 apotek, e-handel och ombud och med hög kompetens och god service hjälper Apoteket människor till ett liv i hälsa. Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för företagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla Apoteket ytterligare som Sveriges ledande hälsoaktör. Personligen är jag glad över att få arbeta på nya sätt med hälsovårdsfrågor som jag har ägnat mig åt i olika roller i hela mitt professionella liv, säger Rasmus Nerman.

Apoteket omfattar 400 öppenvårdsapotek, e-handel och har 600 apoteksombud i Sverige. Verksamhet  finns även på flera av sjukhusens vårdavdelningar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094