23948sdkhjf

Två nya butiker för Flying Tiger

Den danska detaljhandelskedjan ska dra upp tempot och öppna 200 butiker under de närmaste åren.

Den danska butikskedjan Flying Tiger Copenhagen, som tidigare i år fick en ny ägare i investeringsbolaget Treville, satsar med två nya butikslägen i Farsta Centrum och i Jönköping, där butikskedjan sedan tidigare har en butik.

Planerade öppningar sker i slutet på oktober.

– Vi har letat efter det optimala läget i Farsta Centrum i ungefär 5 år och nu är vi äntligen snart på plats. Vi ser mycket fram emot detta, säger Martin Sörenhag, nordisk chef för butikskedjan, i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande ska detaljhandelskedjan växa med 200 nya butiker inom de närmaste åren och addera till butiksnätverket som i dag består av 850 butiker i 26 länder. Planer om nya butiker kommer efter ägarskifte och att kedjan tagit in kapital för att stödja expansion.

Häromdagen kunde danska tidningen Finans berätta att kedjan avser expandera i bland annat Saudiarabien, Israel och Förenade Arabemiraten genom samarbete med tre partner bland annat The Azadea Group, som driver butiker för Zara och Dechathlon. Därtill vill kedjan se över möjligheterna till expansion i Sydostasien, enligt tidningen.

– Det här är ytterligare ett viktigt avtal i vår nya expansionsplan. Målet är fortfarande 200 butiker under de närmaste åren. Vi kan för närvarande inte definiera hur många butiker som ingår i affärsplanerna för de enskilda nya länderna. Men det här är avtal med stor potential, säger Martin Jermiin, vd för Zebra A / S, som är moderbolag till Flying Tiger Copenhagen, till Finans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079