23948sdkhjf

Pricerunner köps av Klarna – och utser ny vd

Affären värderas till drygt nio miljarder kronor. Nu ska prisjämförelsesajten växa globalt.

Klarna köper prisjämförelsesajten Pricerunner i en mångmiljardaffär. Samtidigt utser Pricerunner ny vd. Mikael Lindahl efterträder Nicklas Storåkers som lett företaget i fem år. Pricerunners plan är nu att expandera till fler länder tillsammans med Klarna.

Enligt ett pressmeddelande från Creades, som säljer hela sitt innehav av aktier i Pricerunner till Klarna, så värderas affären totalt till drygt 9 miljarder kronor.

Genom köpet kommer Klarna-användarna att få till gång till produktrecensioner och bättre möjligheter att hitta produkter och prisjämförelser direkt i Klarna-appen.

– Förvärvet kommer att stärka vår bank-, kort- och betaltjänst och stötta ett konkurrenskraftigt globalt landskap. Det cementerar också ytterligare att Klarna inte kommer att vara en marknadsplats, utan ett konkurrenskraftigt alternativ för detaljhandelspartners i kampen mot Amazon, Google och Facebook, betonar Klarnas produktchef David Fock i en kommentar.

I ett eget pressmeddelande presenterar Pricerunner sin nya vd Mikael Lindahl. 34-åriga Lindahl har arbetat drygt fem år på Pricerunner, senast i rollen som head of growth. Han tillträdde sin nya tjänst den 1 november.

Samtidigt kommuniceras att planen är att expandera till fler länder tillsammans med Klarna.

Det arbete vi ägnat oss åt de senaste åren har tagit bolaget till en perfekt utgångspunkt för kraftig tillväxt. Nu är det dags att lägga i nästa växel och guida resten av världens konsumenter till rätt produkter och riktigt bra erbjudanden. Behovet är globalt och våra ambitioner stora, säger Mikael Lindahl.

Nicklas Storåkers har inte bara varit vd för Pricerunner sedan 2016. Han har även varit storägare i bolaget med nästan 23 procent av aktierna. Aktier som han i affären med Klarna säljer för cirka 2,1 miljarder kronor, skriver Breakit

Storåkers kommer att stanna på Pricerunner i ett halvår i vad som beskrivs som en rådgivande roll. 

Klarnas förvärv av Pricerunner är villkorad av regulatoriska godkännanden.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078