23948sdkhjf

Willys först på nytt handelsområde – även Dollarstore och Byggmax klara

Handelsområdet Knekten etableras i utkanten av Hultsfred.

Handelsområdet Knekten är redo för inflyttning. Först ut i det nya handelsområdet som växer fram i utkanten av Hultsfreds stadskärna är Willys som flyttar till nybyggda, större lokaler.

Det är Växjöbaserade fastighetsbolaget Famera Fastigheter som utvecklar den 40 000 kvadratmeter stora handelsplatsen Knekten. Företaget har så här långt avtal klara med Willys, Dollarstore och Byggmax samt gymkedjan Nordic Wellness som ska driva både gym och padelhall. Willys är först ut, men bygget av övriga lokaler är i full gång och byggnaderna kommer att stå färdiga under första delen av 2022, skriver Dagens Hultsfred

Enligt Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter, har allt flutit på som planerat. 

Faktum är att Willys inflyttning till och med sker tidigare än planerat. När Willys för ett år sedan presenterade sina omlokaliseringsplaner var öppningsdatumet satt till våren 2022. Men bygget har gått fortare än så. Butikschefen Björn Gustavsson hämtade nycklarna till de nya lokalerna strax före jul och arbetet med att bygga upp insidan av butiken drar igång nästa vecka.

– Det blir helt nytt vad gäller inventarier och varor i den nya butiken. Vi kommer inte flytta många grejer från den gamla till den nya butiken. Det är fördelen att man kan bygga upp den nya butiken samtidigt som man har öppet i den gamla butiken utan att det stör kunderna, säger Björn Gustavsson till Dagens Hultsfred.

Den befintliga butiken stänger söndagen den 6 februari. Willys kommer därefter att hålla stängt i tre dagar innan matkedjan öppnar igen i den nya byggnaden den 10 februari. 

Den nya butiken blir betydligt större, totalt cirka 3 000 kvadratmeter. Från dag ett kommer kunderna nu också att erbjudas e-handel.

– Äntligen får vi självscanning med rätt förutsättningar, e-handel och en parkering som är till kundernas fördel, säger Björn Gustavsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094