23948sdkhjf

Anrik blomsterbutik i konkurs

Hoppas kunna öppna igen i ny lokal.

Blomsterbutiken Buketten, Blomquist Blommor, i Birsta city i Sundsvall försattes i konkurs den 3 januari. 

– Det är klart att det känns jobbigt, säger ägaren Magnus Blomkvist till Sundsvalls Tidning och lägger till att coronapandemin med minskade kundtillströmning är bidragande orsak till beslutet att försätta bolaget i konkurs.

Att kunderna återvänt under november och december räckte enligt butiksägaren inte för att rädda verksamheten.

Butiken har drivits i familjen sedan 1960-talet och Buketten är en av Birsta citys äldsta butiker och har funnits i centrumet sedan tiden med Ikano-huset.

– Det är många tankar som far genom huvudet och det var inte alltför länge sedan jag tvingades fatta beslutet. Vi har funnits länge och är en av Birsta citys äldsta hyresgäster, så det är klart att det inte känns bra, men vi har en bra dialog med hyresvärden, säger Magnus Blomkvist vidare.

Innan konkursen var ett faktum försökte butiksägaren minska kostnaderna genom att bland annat dra ned på butiksytan där en kaféverksamhet har tagit över en del av ytan.

Butiken har sex heltidsanställda som förlorar sina arbeten om butiksägaren inte kan hitta en ny väg att driva verksamheten vidare.

– Det är det som jag kan. Det är tidigt, men förhoppningen är att man ska kunna driva det vidare i en mindre skala eller på en mindre butiksyta. Jag tror på Birsta och på köpcentrumet. Det är ett attraktivt ställe att vara på och jag tror att det behövs och finns utrymme för en blomstersäljande butik här, säger Magnus Blomkvist till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109