23948sdkhjf

Kopplingar mellan Cdon-butiker och bedrägerihärva

Butiker hos e-handelsbolaget ska enligt SVT ha blivit slutstation för försäljning av prylar som använts i kriminella momskaruseller.

Det finns flera kopplingar mellan butiker hos e-handelsbolaget Cdon och företag som av myndigheter pekats ut för delaktighet i Sveriges största bedrägerihärva.

Det rapporterar SVT.

Cdon-butikerna kan därmed ha blivit slutstation för försäljning av mobiler och andra prylar som använts i kriminella momskaruseller, heter det.

Cdon-kunder drabbades i samband med förra årets Black week-rea av misstänkta bluffar när prylar som kunderna betalat för aldrig dök upp. I pressmeddelande meddedade Cdon att “problem relaterade till en handlares leveranser” kommer att påverka resultatet negativt under det fjärde kvartalet. Bolaget tvingades reservera 15-20 miljoner kronor för att kompensera drabbade kunder.

SVT:s granskning visar att det också finns flera kopplingar mellan Cdon-butiker och bolag i den så kallade mobilhärvan – jättehärvan med misstänkta momsbedrägerier som beskrivs som den största bedrägerihärva som drabbat Sverige, skriver SVT.

Cdon har till SVT uppgett att e-handelsbolaget gör flera kontroller av bolagen som släpps in, kontroller som dessutom skärpts efter Black week-händelserna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093