23948sdkhjf

Så ska Fredstan utvecklas ytterligare

Fastighetsägaren Hufvudstaden  påbörjar nu om- och tillbyggnadsprojektet i Kvarteret Johanna i centrala Göteborg vilket innebär bland annat nya butiks- kafé och restauranglokaler inom Vallgraven.

Detta sedan bygglovet blev klart i december. ”Här kommer Hufvudstaden att tillföra moderna, flexibla och funktionella kontors- och butikslokaler som stärker och utvecklar stadskärnan”, heter det i ett pressmeddelande.

Kvarteret Johanna, beläget mellan Fredsgatan, Södra Hamngatan, Drottninggatan och Östra Larmgatan, består idag av fyra befintliga byggnader samt en obebyggd tomt där den legendariska krogen Johanna en gång låg och där en lite högre byggnad nu ska uppföras.

När projektet står klart kommer kvarteret inrymma 44 000 kvadratmeter varav häften är helt nya kvadratmeter.

– Vår utveckling av Kvarteret Johanna är ett av de största projekten som genomförs Inom Vallgraven och blir ett viktigt tillskott till hela Fredstans utveckling. Visionen är en modern, öppen och inspirerande mötesplats. Ett levande och tryggt kvarter där människor trivs och företag kan utvecklas, säger Fredrik Ottosson, chef affärsområde Göteborg på Hufvudstaden.

Under hösten 2021 har förberedande arbeten som grundförstärkningar genomförts och nu under våren startar projektetet på allvar och beräknas pågå fram till år 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094