23948sdkhjf

Instabox förvärvar norskt sista milen-bolag – och får ny storägare

Under tisdagen meddelade Instabox att de ingått avtal om att förvärva det norska last-mile bolaget Porterbuddy, i samband med uppköpet kommer Porterbuddys majoritetsägare Verdane, investera nytt kapital i Instabox.

Nyligen äntrade Instabox den tyska marknaden, och verkar sedan tidigare i Sverige, Danmark, Norge och Nederländerna. Förvärvet av norska Porterbuddy är ett steg i att utveckla hemleveransen i Norge, där Porterbuddy når omkring 60 procent av den norska befolkningen.

Vi har haft ögonen på Porterbuddy ett tag och de är ett av de mest innovativa sista milen-företagen i Norden. Jag är särskilt imponerad av deras 4,9 av 5,0 i användarbetyg vilket vittnar om att de delar vår besatthet av användarnöjdhet. Deras teknikstack sticker också ut och jag håller den som en av det starkaste som finns på marknaden för hemleveranser. Vi kunde inte vara gladare för att få jobba tillsammans med det starka teamet på Porterbuddy när vi nu fortsätter att expandera till nya marknader, säger Alexis Priftis, vd och grundare av Instabox i en kommentar.

Företaget levererar produkter i Stor-Oslo samt längs kusten till Kristiansand, Stavanger, Bergen och Trondheim i norr och det finns planer på ytterligare geografisk expansion. Verdane, som tillsammans med Canica äger en majoritetsandel i Porterbuddy, kommer att återinvestera alla intäkter från transaktionen och även gå in med nytt kapital. Därmed blir de en av Instabox stora aktieägare.

– Vi har försökt stärka vår konkurrenskraft under en tid, och Instabox är en bra partner med kompetens som kompletterar oss. Vi är imponerade av Instabox-teamet, deras marknadsledande position i Sverige och den tillväxtresa bolaget gjort. Vårt kombinerade tjänsteutbud kommer att skapa en tydlig nordisk marknadsledare, med unika produkter och tjänster till handlare och konsumenter. Vi kommer att fortsätta att driva arbetet hållbarhet i branschen och utmana etablerade aktörer med innovativa affärsmodeller, produkter och tjänster, säger Henrik Gerner-Mathisen, vd och grundare av Porterbuddy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.132