23948sdkhjf

Klart även med ny vd för Jula Holding

I samband med att Joachim Frykberg i början av september i fjol aviserade att han skulle lämna posten som vd för Jula och Jula Holding framgick att han skulle efterträdas av två vd:ar som skulle dela på det tidigare uppdraget.

Strax innan jul stod det klart att detaljhandelskedjan rekryterat Johan Sjöhagra till vd för Jula och nu har Magnus Kristoferson värvats till posten som vd för koncernen Jula Holding.

”Han är helt rätt person med sin breda erfarenhet och vana att arbeta i familjestyrda organisationer”, kommenterar Karl-Johan Blank, ägare till Jula Holdingkoncernen rekryteringen.

− För mig som varit med och startat Jula AB, och byggt upp varuhuskedjan samt Jula Holdingkoncernen under så många år är det viktigt med rätt medarbetare att jobba ihop med under vår tillväxtresa. Jag som aktiv ägare ser fram mot ett nära och utvecklande samarbete med Magnus Kristoferson. Han blir viktig för vårt långsiktigt planerade koncernbygge, och han är van att arbeta i familjeföretag där det ibland kan gå snabbt från ord till handling. Han kommer in med ny energi, och med för oss värdefulla erfarenheter från bl.a. företagsinköp och koncernutveckling. Magnus har helt rätt profil och passar bra in med Julaandan och med övriga ledningen, säger Karl-Johan Blank vidare.

Magnus Kristoferson kommer närmast från rollen som koncernchef i Hedlundgruppen men har även förflutet från ledanade poster hos Unfors Ray Safe och Bure.

− Det känns fantastiskt roligt, inspirerande och utmanande att axla rollen som vd i Jula Holdingkoncernen. Samtidigt är det med en stor portion ödmjukhet som jag tar mig an rollen. Jula är ett otroligt välskött och framgångsrikt företag som nu har utvecklats till en fin grupp av bolag inom olika områden och det är en förmån att få möjligheten att bygga vidare på det. De värderingar som finns i Julaandan stämmer in på mitt synsätt till 100 procent och har varit viktiga för mitt val. Julaandan bygger starka team och är en förutsättning för fortsatt tillväxt. Jag tror på att alltid bygga starka team med gemensamma värderingar och är därför lite extra imponerad över hur stark Julaandan verkligen är. Det är också en framgångsfaktor med en tydlig ägare som är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och som drivs av att hela tiden fortsätta utveckla. Det ställer positiva krav och skapar en framåtlutad organisation. Det är med mycket energi och engagemang som jag kommer in i den här rollen, säger Magnus Kristoferson i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078