23948sdkhjf

Säljer renoverade mobiler – Swappie tar in miljard

Swappie köper, renoverar och säljer Iphone-mobiler online. Nu tar bolaget nästa steg för att bli marknadsledande i Europa på renoverade smarta telefoner och tar in 108 miljoner euro, motsvarande drygt en miljard svenska kronor, i kapital i en precis avslutad finansieringsrunda.  

Investeringsrundan leddes av det europeiska riskkapitalbolaget Verdane, som investerar och och specialiserar sig på teknikdrivna, hållbara tillväxtbolag, tillsammans med Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures, TESI och Telia Ventures. Rundan stöttades också av Danske Banks program Danske bank Growth, som är en plattform för nordiska startups. 

Den senaste rundan gör att det Finlandsbaserade bolagets totala finansiering nu uppgår till över 171 miljoner dollar (149 miljonereuro). 

Enligt Swappie väntas den totala marknaden för begagnade och renoverade smartphones ha en årlig tillväxttakt på cirka 10 procent mellan 2022 och 2027.

Swappie kommer att använda det nya kapitalet både för att stärka sin europeiska expansion och för påskynda tillväxten för kategorin som helhet. Efter att ha fördubblat antalet marknader sedan förra sommaren är nu avsikten är att utöka verksamheten på befintliga 15 marknader, med särskilt fokus på Italien och Tyskland. För att klara det ska antalet anställda dubbleras under 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094