23948sdkhjf

Plantagen köper inarbetad plantskola – önskar nå fler företagskunder

Hoppas bredda produktutbudet och kundbasen och förstärka Plantagen som handelsträdgård både för privatkunder och företagskunder inom privat och offentlig sektor.

Ratos-ägda Plantagen förvärvar Flyinge Plantshop av familjen Seger som driver plantskolan sedan fyra generationer tillbaka.

Familjen ska även fortsatt vara drivande i verksamheten på Flyinge och plantskolan behåller sitt namn och ska verka under eget varumärke även framgent. Tillträdet sker den 1 mars 2022.

”Plantagen förstärker nu sin position som ledande handelsträdgård för såväl privatkunder som för företagskunder inom den privata och offentliga sektorn”, heter det i ett pressmeddelande.

– Tilläggsförvärv av den här typen är helt i linje med Ratos strategi. Flyinge är ett välskött familjeföretag där kvalitet och långsiktighet är i fokus. Förvärvet kommer att leda till synergier och bidra till den fortsatta utvecklingen av Plantagen framför allt genom det unika sortimentet och expansionen mot företagskunder, säger Anders Slettengren, styrelseordförande i Plantagen och president business area consumer hos Ratos.

Flyinge Plantshop omsatte 82 miljoner kronor i fjol, med ett rörelseresultat,ebitda, om 82 miljoner kronor varav mer än 50 procent kommer från företagskunder.

– Vår vision är att vara Nordens härligaste växthus. Det innebär att erbjuda kunder inspiration, kunskap och verktyg för att lyckas med ett växande liv. Vårt fokus har varit viktat mot privatkunder och framåt ökar vi våra ansatser att erbjuda företagskunder och offentlig förvaltning produkter och tjänster. Familjen Seger har de senaste hundra åren skapat ett väldigt fint företag och nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans, säger Nina Jönsson, vd på Plantagen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079