23948sdkhjf

Här öppnar Jaktia också

Jaktia är i full färd med att öppna ny butik i Umeå efter förvärv men nu tillkännager kedjan ytterligare en öppning i vår.

I månadskiftet maj och juni öppnar Jaktia butik om nära 500 kvadratmeter i Malung. Butiken inryms i lokaler där sportfiske- och friluftsdistributören Normark tidigare bedrev verksamhet och två medarbetare ur Normarks personalstyrka får också chansen att arbeta i den nya butiken. Det var i september 2020 som Jakt- och sportfiskegrossisten Normark aviserade om nedläggning av lagret och flytt av verksamheten från Malung till Estland. Ett 20-tal anställda berörs.

– Det känns extra kul att kunna återanställa dessa personer och samtidigt inspirerande att fortsätta jobba med jakt och fiske i dessa fina lokaler, för att ge något tillbaka till bygden, säger Jesper Norell, butiksansvarig för Jaktia Malung i en kommentar.

Fokus i sortimentet ligger på produkter för jakt, fiske och stort fokus på friluftsliv då butiksägaren även hoppas nå friluftsentusiaster, som vandrar i närområdet och de som turistar i närbelägna Sälen. Därtill hoppas Jaktia på sikt få till stånd samarbeten med aktörer i Sälenfjällen. 

– Vi kommer att ha ett komplett utbud av produkter för jakt, fiske och hund. Dessutom kommer vi också att ha ett något bredare friluftsutbud än många av de andra Jaktiabutikerna med produkter för vandring och annat säsongsbetonat,  säger Jesper Norell.

– Jaktia Malung kommer att täcka en viktig del av den svenska jakt- och fiskekartan där det i dagsläget inte finns någon komplett leverantör av jakt- och fiskeutrustning, säger Lars Martinsson, vd på Jaktia.

Jaktia är en franchisekedja med 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr och butikskedjan har även butiker i Norge och Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078