23948sdkhjf

Rizzo lämnar skobranschen – säljer dotterbolaget till ”Foppa”

Rizzo Group säljer dotterbolaget Rizzo International. Det framgår i ett pressmeddelande. Därmed gör sig Rizzo Group av med hela sin skoverksamhet – Nybrogatan i Stockholm samt två avdelningar på NK Stockholm och NK Göteborg – för att i stället koncentrera sig på väskor och accessoarer.

Köpare är hockeyprofilen Peter ”Foppa” Forsberg med familj, skriver Breakit. 

Företaget Goldcup som har köpt Rizzos skoavdelning är ett nysytartat aktiebolag som kontrolleras av den formella köparen Forspro och pappa Kent Forsberg. I affärsupplägget nämns även schweiziska Archelio Capital som ägs av Peter Forsberg och hans hustru Nicole Nordin, och som tidigare lånat ut pengar till Rizzo.

Rizzo International förvärvas för 47 miljoner kronor, där 25 miljoner kronor betalas kontant. Totalt 22 miljoner kronor betalas genom ett utgivande av skuldebrev.  

Det skäl som anges till affären är att Rizzos väskförsäljning gått bättre än skoförsäljningen.

Rizzo Group kommer i framtiden att bara fokusera sin verksamhet på försäljning av väskor och accessoarer. Styrelsen räknar med att man kommer att minska kostnaderna med ungefär 35 miljoner kronor på årsbasis genom manövern.

Rizzo Group och Rizzo International genomgick tidigare en rekonstruktion och har varit pressat under en tid. 

I dag blev det också känt att Rizzos ekonomichef Anders Arverud sagt upp sig efter att ha jobbat i koncernen sedan 2017. Rekryteringen efter en ny CFO har redan påbörjats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093