23948sdkhjf

Bokusgruppen ökar resultatet – fortfarande på minussidan

Bokusgruppen ökar sin omsättning under årets första kvartal med 2,1 procent och uppgår till 341,5 miljoner kronor. Samma siffra under samma period föregående år var 334,4 miljoner kronor. 

EBITDA utan jämförelsestörande poster uppgick under kvartalet till -21,6 miljoner. Det är en försämring från förra året samma period då samma siffra landade på -17,2 miljoner kronor. 

Periodens resultat förbättrades med 18,4 miljoner kronor och uppgår till -7,4 miljoner, jämfört med jämförelsesiffran -25,8 miljoner kronor. 

Vi befinner oss i ett osäkert världsläge, inte minst med ett fruktansvärt krig som fortsätter att skapa förödelse i Ukraina och turbulens i Europa. Vi kan konstatera att högre energi- och råvarupriser påverkar oss, liksom att ett högre ränteläge och inflation slår mot våra kunders disponibla inkomst. Detta sammantaget kommer fortsätta att påverka vår verksamhet i viss grad. Mest påtagligt i form av högre energikostnader i butik, dyrare transporter samt högre inköpspriser. Stort fokus under kommande kvartal kommer att ligga på att parera de kostnadsökningar vi har på olika sätt. Vi ser idag inga tendenser på att efterfrågan på böcker kommer att påverkas nämnvärt av ökade priser eller minskad disponibel inkomst. Historiskt sett fortsätter läsande människor att köpa böcker också under tuffare ekonomiska tider, säger vd Maria Edsman i en kommentar. 

Under kvartalet har Bokus tappat något i sin  e-handeln. Dock har bokkedjans e-handel påverkats positivt av pandemin och ligger ändå på en 17 procentig försäljningsökning online än samma kvartal 2019, innan pandemin.  

Under kvartalet har bokaktören också ingått ett nytt logistiksamarbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078