23948sdkhjf

Återvänder till Bergendahls – som vd för Granit

Andra vd-bytet på ett år när Håkan Åkerström efterträder Thomas Dunaker.

Granit bytte vd i september förra året. Mindre än ett år senare är det åter dags för vd-byte. Håkan Åkerström, tidigare vd för Bergendahls Food, återvänder till koncernen för att ta över inredningskedjan.

Jag är mycket glad över att Håkan är tillbaka inom koncernen och tar vid arbetet med att stärka Granits affärsmodell och marknadsposition. Håkan är en uppskattad ledare, han har ett starkt affärsfokus och en mycket gedigen erfarenhet inom logistik och varuflöde. Hans bakgrund är utmärkt för uppdraget och det blir mycket intressant att följa utvecklingen framåt, säger Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahls & Son.

Håkan Åkerström lämnade Bergendahls Food i samband med den stora Axfoods- och Bergendahls-affären förra året. Han hade då varit på Bergendahls Food sedan 2019. Sedan dess har han samlat på sig en rad styrelseuppdrag.

Åkerström har tidigare också varit vd för Martin & Servera, vd på Dagab och haft ledande positioner på Plantagen och Lindex. 

Att få leda utvecklingen av Granit är en spännande utmaning. Det sker intressanta förändringar på marknaden just nu, med nya strukturer och förändrade köpmönster. Det finns många fina värden i Granit och jag ser fram emot att transformera bolaget till nya marknadsförutsättningar tillsammans med mina kollegor, både i Sverige och internationellt, säger Åkerström i en kommentar. 

Håkan Åkerström efterträder Thomas Dunaker som går vidare till rollen som finanschef på Glitter, ett annat bolag inom Bergendahlskoncernen.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Facket kritiserar Dollarstores arbetsmiljö
MQ Marqets Ingvar Larsson om resultatet: ”Vi har hittat vår position”
MQ Marqet når över miljarden
Här väntar ny sportsatsning om 900 kvadratmeter
Utmanande kvartal för BHG – redovisar förlust
H&M planerar minska med 100 butiker netto
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.079