23948sdkhjf

H&M varslar 400 anställda: ”Ser över bemanning i alla H&M-butiker i Sverige”

Två veckor efter att H&M utlyst ett sparpaket på 2 miljarder kronor på årsbasis kommer den första åtgärden. Nu vill klädkoncernen se över sin organisation och bemanningen i samtliga 121 H&M-butiker i Sverige. Preliminärt berörs 400 anställda av varslet, enligt Ekot.

Fackförbundet Handels uppger till Handelsnytt de fått informationen på central nivå.

Även Laura Mendez Blanco på H&M:s presstjänst bekräftar uppgifterna och att företaget ”påbörjat en dialog med facket och kommer att arbeta tillsammans för att utvärdera varje enskild butik.”

”Våra butikschefer har informerat våra butikskollegor om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige”, skriver hon.

Enligt Laura Mendez Blanco kommer företaget att erbjuda anställning för alla medarbetare men de räknar ändå med att anställda kommer att sluta.

– Väldigt många kommer att påverkas. Det är jättetråkigt att det händer i ett av våra största detaljhandelsföretag. Vi kommer att jobba för att utfallet blir så bra som möjligt för våra medlemmar, säger Jens Lindström, ombudsman på Handels förbundskontor till tidningen.

H&M hade i slutet av 2021 148 butiker i Sverige varav 121 drivs under varumärket H&M. Verksamheten hade då 10 000 anställda i Sverige.

Till Ekot uppger H&M på onsdagskvällen att varslet berör 400 anställda i 69 butiker.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078