23948sdkhjf

Stor och liten byggkedja ska samdriva ny butik

Nu står det klart att det blir C24 Bygg Kompaniet som tillsammans med XL-Bygg  öppnar kedjans första butik i Uppsala.

Öppningen av butiken sker under 2023 och anläggningen kommer att ligga i stadsdelen Fyrislund i östra Uppsala.

Tidigare har det kommunicerats om att XL-Bygg kommer att etablera sig i Uppsala och att man gick ut och sökte lokala entreprenörer som tillsammans vill driva verksamheten. Nu står det klart att det blir C24 Bygg. Valet på C24 Bygg grundar sig att de redan idag finns på sju orter och har en god kunskap om den lokala marknaden.

Det är glädjande att vi går in som en stor delägare och att vi gör denna resa tillsammans med C24 Bygg som nu blir en del av XL-Bygg. I och med etableringen i Uppsala finns vi snart på alla de stora orterna i Sverige, säger Carl Littlewood, Kedjechef på XL-Bygg.

C24 Bygg är en väletablerad bygghandel med butiker på strategiska lägen och erbjuder utvecklade logistiklösningar för hållbar byggande till både byggherrar och beställare. C24 har ett modernt logistikcenter i Sandviken med en stor kapacitet att lagra även skrymmande byggmaterial, som sedan kan samlas så att varje transport utnyttjas optimalt.

Uppsala ligger strategiskt i vårt upptagningsområde, vilket kommer med denna etablering stärka vårt kunderbjudande och närvaro på marknaden, säger Magnus Svedjebrant, vd på C24 Bygg.

XL-BYGG ingår idag i Mestergruppen Sverige med varumärket XL-Bygg, Bolist och Järnia.

C4 Bygg Kompaniet är familjeföretag som består av 6 fristående anläggningar i Sandviken, Gävle, Ockelbo, Tierp, Gimo och Spillersboda. Kedjan omsatte cirka 450 miljoner och hade 79 årsanställda 2021. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125