23948sdkhjf

Hon tar över rodret för Granngården

Granngården har rekryterat en ny vd som har ett längre förflutet från detalj- och möbelhandel och har bland andra uppdrag arbetat för Ikea i drygt 20 år.

Det blir Martina Axèll som kliver på som ny landschef och vd för Granngården. Hon tillträder den 1 maj 2023 och efterträder Olof Fransson som lämnade posten efter fyra år i augusti.

– Martina har bred detaljhandelskompetens längs hela värdekedjan, tillika toppledarerfarenhet från industriella varumärken med goda resultat. Vi är övertygade om att Martinas profil kommer passa väl in hos Granngården i den fas vi nu går in i, säger Trond Fidje, koncerndirektör för kedjans ägare Detaljhandel Norden i Felleskjöpet Agri och styrelseordförande för Granngården.

I samband med att Olof Fransson lämnade kedjan så framkom det att Granngårdens ledning önskat ett nytt ledarskap. ”Det har varit en lång och omfattande process för att säkra den rätta kandidaten för den situation Granngården befinner sig i, och för att säkra lönsam tillväxt i morgondagens krävande marknad”, uppger aktören nu i ett pressmeddelande.

Martina Axèll kommer närmast från vd-posten för golvföretaget Unilin Nordic men har ett längre förflutet inom detaljhandel och har även arbetat på ledande poster hos Ikea och verkat som kommersiell direktör hos kontorsmöbel-kedjan AJ Gruppen. Lägg därtill ett hängivet intresse för hästar och som dedikerad ryttare även, enligt kedjan, en lojal Granngårdenkund.

– Jag känner mig otroligt priviligierad att ha fått möjligheten att leda ett företag med så starka värderingar, och en önskan att göra skillnad, som Granngården. Retail befinner sig i en spännande fas med många förändringar och ändrat kundbeteende som driver på utvecklingen i hög takt. Det är väldigt inspirerande att tillsammans med alla på Granngården vara en drivande faktor i den processen, säger Martina Axèll.

Sedan Olof Fransson lämnade har Trond Fidje verkat som tillförodnad landschef.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Babykrisen lämnar ett tomrum: ”Vi följer utvecklingen noga”
Uppåt för apoteksbranschen men lönsamheten är låg
A Day’s March öppnar nytt på Södermalm
Här är Årets köpmän på Pressbyrån och 7-Eleven
Kjell & Company öppnar, stänger och flyttar
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.062