23948sdkhjf

Lokal möbelfirma blev ”Årets tillväxtföretag”

Möbeldesignföretaget Rowico Home tog hem förstapriset i kategorin ”Årets tillväxtföretag” på årets Näringslivsgala i Halmstad.

Det familjeägda Halmstadföretaget startade redan 1971 och fokuserade till en början på italienska stilmöbler. Efter köp av konkurrenten Bitc Möbel och gradvis flytt av produktionen till flera länder började ett mer modernt skandinavist möbelsortiment ta form.

 Företaget har fortfarande sin bas med huvudkontor i Halmstad men deras möbelkollektioner är tillgängliga via ett stort nät av återförsäljare från Kiruna i norr till Ystad i söder.  

 

I april öppnade Rowico Home även ett 170 kvadratmeter stort showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

– Vi är så stolta över att ta hem detta pris! Vi arbetar aktivt med vår varumärkesresa och lägger stort kraft på att skapa mer kännedom kring vilka vi är. De senaste åren har vi lagt mycket tid på att utöka våra försäljningskanaler, där ett stort fokus nu också ligger på B2C-segmentet. Vår tillväxtresa har förutom marknads- och kanalexpansion även innefattats av en gedigen produktexpansion där vi bland annat har börjat arbeta med soffor och sänggavlar, berättar Jessica Hammargren, vd för Rowico Home.

Priset delas ut av Almi, som länge arbetat nära tillväxtföretag. Syftet med priset är att uppmärksamma ett Halmstadföretag som är framgångsrikt i sin tillväxtresa med hänsyn till ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

– Att Almi har sett oss som bolag och att vi får ett erkännande i allt det arbete vi lägger ner i alla delar de tittar på gällande ett företag med tillväxtpotential gör oss väldigt stolta och ger extra kraft i vårt fortsatta arbete, säger Jessica Hammargren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078