23948sdkhjf

Freddy Sobin ny koncernchef för XXL – lämnar Kicks

Freddy Sobin lämnar sitt uppdrag på Kicks Group där han tillträdde 2018.

Freddy Sobin har utsetts till ny koncernchef för sportkedjan XXL.

– Freddy är en av de mest talangfulla retailpersonerna i Norden när det kommer till online- och omnikanalstrategier. Han har bred erfarenhet, starka resultat och är en respekterad ledare. Det är precis vad vi letade efter när vi började leta efter en ny vd, kommenterar Hugo Maurstad, styrelseordförande för XXL.

Freddy Sobin lyfter fram XXL-konceptet som unikt och att bolaget har byggt en stark marknadsposition i Norden under de senaste 20 åren.  

– Hälsa och wellness är starka megatrender i vårt samhälle. Med mer än 90 fysiska butiker, och genom att vara den största sportåterförsäljaren online i Norden är XXL väl positionerat för att dra nytta av dessa trender. Med en så stark grund på plats finns stora möjligheter att ytterligare accelerera företaget framåt, säger han i en kommentar.  

I ett pressmeddelande skriver Kicks att under Sobin har skönhetsföretaget utvecklats från en retailkedja med en blygsam andel e-handel till en omniaktör som år 2022 närmar sig 4 miljarder kronor i omsättning, varav en fjärdedel via e-handel.

– Från styrelsens och Axel Johnsons sida är det naturligtvis tråkigt att tappa en driven och skicklig ledare som Freddy. Kicks har under hans ledning utvecklats till ett starkare företag som framgångsrikt lyckades växa igenom pandemin och som klarar av att följa kundernas rörelse mellan fysisk butik och digitala kanaler. Inte minst har Freddy varit drivande i att vässa det digitala kunderbjudandet samt att införa datadrivna arbetssätt, säger Camilla Wideroth, styrelseordförande för Kicks och CFO på Axel Johnson, i en kommentar.

Freddy Sobin tillträdde som vd för skönhetskedjan 2018. Dessförinnan var han vd i sju år för Consortio Fashion Group, där Cellbes och Bubbleroom ingick. Han har även suttit i Svensk Handels styrelse.

– Det är inte utan visst vemod som jag lämnar Kicks Group, men jag vill tacka styrelsen och Axel Johnson för förtroendet att få leda Kicks transformation till att bli en sann modern omnikanalsaktör och samtidigt stärka bolagets ledande position på marknaden. Främst vill jag tacka alla fantastiska medarbetare och kollegor som varit med på de senaste årens ibland utmanande, men alltid roliga, moderniseringsresa. Utan er hade det inte varit möjligt! säger Freddy Sobin.

Axel Johnsons plan var att Freddy Sobin skulle leda sammanslagningen av Kicks och Skincity som vd för nybildade Kicks Group.

Freddy Sobin kvarstår som vd för Kicks fram till maj nästa år. Tills han tillträder kommer Stein Eriksen, finanschef på XXL, att fungera som tillförordnad koncernchef för sportkedjan.

Rekrytering av ny vd för Kicks har påbörjats.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063