23948sdkhjf

Aldi lämnar Danmark – Rema 1000 tar över 114 butiker

Den tyska lågpriskedjan Aldi har beslutat att lämna den danska marknaden och säljer därför 114 av sina totalt 188 butiker till konkurrenten Rema 1000. Återstående butiker kommer antingen att säljas till andra aktörer eller stängas ner.

– Efter en noggrann genomgång av aktiviteterna på alla marknader har Aldi Nord tagit ett svårt men beslut nödvändigt strategiskt beslut att lämna den danska marknaden. Det är ett beklagligt beslut för många av våra lojala och skickliga medarbetare, som utgör ryggraden i Aldis danska verksamhet, och vi kommer att göra vårt yttersta för att säkerställa dem den bästa tänkbara framtiden, säger Finn Tang, vd för Aldi Danmark i ett pressmeddelande.

Ungefär 1 600 av Aldis cirka 2 800 medarbetare kommer att följa med i flytten till Rema 1000 som med de nya butikerna, plus sina cirka 330 nuvarande butiker, nu ser ut att bli den största dagligvarukedjan i Danmark.

De förvärvade butikerna kommer att hållas öppna tills vidare och konverteringsprocessen till Rema 1000-formtatet väntas påbörjas så fort konkurrensmyndigheten gett sitt godkännande. Fram till slutet av januari 2023 kommer de 74 återstående butikerna att säljas vidare eller stänga och under året kommer även Aldis huvudkontorsfunktioner i Danmark att avvecklas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078